Támogatás

2023.02.14. 17:28

Elpusztította a tűz a nyírjesi család otthonát, összefogás segíthet az újrakezdésben

Szombaton leégett a balassagyarmati család háza. Az önkormányzat és a lakosság is segít nekik az újrakezdésben.

L. J.

A tűzoltók négy vízsugárral oltották a lángokat

Forrás: Balassagyarmat HTP

Fotó: Fóri László tű. zászlós

Mint megírtuk, szombaton teljes terjedelmében égett egy kétemeletes, száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete a balassagyarmati Kökörcsin úton. A tűzoltók négy vízsugárral oltották a lángokat. Az épület – ahol három ember élt – lakhatatlanná vált, de személyi sérülés szerencsére nem történt. 

Csach Gábor, a város polgármestere Facebook-oldalán arról számolt be kedden, hogy már a hétvégén felvette a kapcsolatot a családdal, hétfőn pedig személyesen is egyeztettek.

– A tüzet vélhetőleg egy menyét által megrágott vezeték okozhatta a gyermekszoba tetőterében. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy éppen van egy üres lakásunk, amit átmeneti időre a család rendelkezésére bocsájtottunk, továbbá rendkívüli segélyben is részesítettem őket – közölte a polgármester.

Csach Gábor hozzátette ugyanakkor, hogy a családnak minden fillér segít az újrakezdésben, így akinek van lehetősége arra, a 11773418-00466369 (OTP, Hegedűs Tamás) számlaszámra utalt összeggel támogathatja a család talpra állását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában