Állatvilág

2023.02.01. 10:22

A salgótarjáni ovisok gondoskodtak a madarakról

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegységénél a „Téli madáretetés” és a „Hétalvó állatok” című program több éves múltra tekint vissza.

Nool

Madáreledelt is készítettek

Forrás: BNPI

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján található beszámoló szerint a decemberi és januári foglalkozásokon Salgótarján és környékének óvodáiból hat intézmény vett részt, összesen 286 kisgyermek részvételével. A foglalkozások során a gyerekek faggyú és napraforgómag felhasználásával téli madáreleséget kevertek, melyet fenyőtobozba töltöttek, majd kihelyezték az óvodáik udvarára. Egy közösen elkészített térkép segítségével ismereteket szerezhettek az elvonuló, illetve a téli időszakban a madáretetőket látogató leggyakoribb madárfajokról is. 

Térképen figyelhették meg a vonuló madarak útját
Térképen figyelhették meg a vonuló madarak útját
Forrás: BNPI

Játékos formában megismerkedhettek a téli madáretetés szabályaival, illetve azzal, hogy miért sodorják veszélybe a vízimadarakat, ha azokat etetik, hiszen a vízimadarak életmódja eltér az etetőket látogató madarak életmódjától.

A „Hétalvó állatok” című foglalkozáson az állatok különböző túlélési stratégiáival lehetett megismerkedni sok-sok játék során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában