A véradás életet ment!

2023.01.24. 19:31

Vérükkel segítettek az egészségügyi dolgozók Salgótarjánban

A véradás fontosságára szeretnék mindenki figyelmét felhívni a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház dolgozói, épp ezért véradó akciót szerveztek a napokban.

Nool

Egy véradással akár három életet is meg lehet menteni

Forrás: Szent Lázár Megyei Kórház

Véradó akciót szervezett a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház mesterápoló vezető asszisztense, Juhász Petra – így szerették volna felhívni a lakosság figyelmét a véradás fontosságára. 

– A tudomány jelenlegi állása szerint az emberi vér nem állítható elő mesterségesen olyan formában, mint ahogyan az a szervezetben termelődik és kering. Az egészségügyi ellátórendszerbe kerülő betegek gyógyításához évente 400-500 ezer egység vérre vagy vérkészítményre van szükség. Az emberi vér semmivel sem pótolható, így a véradás nélkülözhetetlen a rászorulók kezelése során – írja a Nool.hu-hoz eljuttatott közleményében a Szent Lázár Megyei Kórház. 

Véradás a Szent Lázár Megyei Kórházban 2023.01.23.
 Az emberi vér semmivel sem pótolható
Forrás: Szent Lázár Megyei Kórház

Mint írják, azoknak, akiknek hivatásuk a gyógyítás, minden egyes napjuk eszükbe juttatja, mennyire törékeny mindannyiunk élete. 

– Ők azok, akik naponta küzdenek másokért, életet mentenek a tudásukkal és a rendelkezésre álló eszközeikkel. Náluk jobban senki sem látja, milyen fontos, hogy mindig rendelkezésre álljanak a vértartalékok: éppen ezért, példamutatásukkal bíznak abban, hogy a kezdeményezéshez egyre többen fognak csatlakozni az intézmény dolgozói közül, valamint a lakosság is nagyobb arányban vesz majd részt véradáson. A véradás életet ment. Segítsünk másokon! – kérik a véradások szervezői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában