Döntések

2023.01.26. 17:16

Útfelújításról és költségvetésről is tárgyalt a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése

Nógrád Vármegye Önkormányzatának közgyűlése csütörtökön tartott ülésén tíz napirendi pontot tárgyalt, köztük megalkotta és elfogadta a vármegyei önkormányzat idei költségvetéséről szóló rendeletet is.

Veres Edina

Tíz napirendi pontot tárgyaltak a megyei közgyűlés idei első ülésén

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Elsőként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatóságának tavalyi tevékenységéről szóló beszámolóját tárgyalták a képviselők. Az összefoglaló a Jobbágyi-Rétság összekötő út fejlesztésének témáját is érintette. 

Ezzel kapcsolatban Borenszki Ervin képviselő tette fel a kérdést, hogy mikor kezdődhet el a megvalósítás. Az ülésen résztvevő Berecz Gábor Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatóság üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője kifejtette: a projekt jelenleg a kivitelezési fázisban tart. 

Ezután Hajdara Roland képviselő érdeklődött arról, hogy van-e valóságalapja annak a felvetésnek, hogy a közútkezelő vállalat bicikliutat tervez kialakítani Karancsságon, illetve hogy ez a folyamat magába foglalja-e az útburkolat felújítását is. Berecz Gábor Sándor úgy fogalmazott: jelenleg folyik a 22-es számú főút burkolatának megerősítése, amivel párhuzamosan kerékpárút kiépítése is elkezdődött a vonalon. Azt azonban az osztályvezető nem tudta megerősíteni, hogy ez érinteni fogja Karancsság belterületi útjait is, mivel a főút nyomvonala elkerüli a települést. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatóságának tavalyi évről szóló beszámolóját az ülésen résztvevő 15 képviselő kivétel nélkül elfogadta.

A tavalyi költségvetés módosítását a közgyűlés 11 igen szavazattal és 4 tartózkodással, majd az idei költségvetést 11 igen és 2 nem szavazattal, továbbá 2 tartózkodás mellett fogadták el.

megyei közgyűlés 2023.01.26.
A döntések többnyire egyöntetűen lettek megszavazva
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

A hetedik napirendi pont a Nógrád Vármegye Roma Nemzetiségi Önkormányzattal, valamint a Nógrád Vármegye Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal való közigazgatási szerződés megkötése volt. Ezt a képviselők 15 igen szavazattal egyhangúlag elfogadták, akárcsak a Nógrád Vármegye Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatával a közigazgatási szerződést. Emellett a Nógrád Vármegyei Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának közhiteles törzskönyvi nyilvántartásba vételét a képviselők 12 igen szavazattal 3 tartózkodás mellett fogadták el.

A képviselők a többi napirendi pontot, így például a Palóc Mentőalapítvány támogatását, a „Vedd a nógrádit!” programhoz kapcsolódó védjegyoltalmi bejegyzését és az ahhoz szükséges további intézkedések megtételét, valamint Nógrád Vármegye Közgyűlés elnökének idei szabadságolási ütemtervét is teljes egyetértésben fogadták el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában