Fejlesztés

2023.01.21. 14:39

Újranyitnák az óvodát Alsópetényben, a közösség erejét is kihasználnák

Avar Ákos, Alsópetény  polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy az idei év legfontosabb feladatának tartják, hogy a jelenlegi válsághelyzetből a lehető legjobban kerüljenek ki.

L. J.

Alsópetényben sok más fejlesztés mellett településfásítást is terveznek

Forrás: Nool.hu illusztráció

Fotó: Huszár Márk, Heves Megyei Hírlap

Ezért optimalizálták a rezsicsökkentést, a kulturális rendezvényeket is úgy ütemezték, hogy azoknak minél alacsonyabb legyen a költsége.

– A közösségi épület felújítását szeretnénk még az idén befejezni önerőből és közösségi összefogással, társadalmi munkában. Az egyik legfőbb célunk, amit közösségi szinten meg tudunk oldani azt valósítsuk is meg, hiszen szakemberekből és lelkes lakókból nincs hiány. Úgy gondolom, minél többen vesznek részt ezekben a közösségépítő projektekben, annál jobban a sajátjukénak fogják érezni. A válságos időkben pedig a közösség erejével lehet igazán építeni a településeket – fogalmazott a polgármester. Hozzátéve, a korábban elnyert pályázatokat igyekeznek teljesíteni. Ezek közé tartozik a játszótér felújítása, amely várhatóan tavasszal elkészül. Emellett remélhetőleg az új tanya-és falugondnoki busz is hamarosan megérkezik. Továbbá pályázatot nyújtanak be a Településfásítási Programban. Ezenkívül pedig örülnének, ha a település főútvonala, amely a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében van, megújulna. 

A polgármester kiemelte a jövőben szeretnék újranyitni a 2014-ben bezárt óvodát, ugyanis egyre nagyobb igény mutatkozik rá a településen. Sajnos, azonban az intézmény korábbi épületét eladták, így azt vissza kellene vásárolniuk. Ehhez, viszont szükségük lenne pályázati forrásra.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában