Fejlesztés

2023.01.27. 11:04

Újabb beruházásokra keresnek forrásokat Mátranovákon

Két utcában is rendezik a belvízelvezetést, és új közösségi tér kialakítását is elkezdik idén Mátranovákon. Az önkormányzat folyamatosan figyeli a pályázati kiírásokat, ravatalozó felújítására és új kisteherautó beszerzésére is keresik a forrásokat.

G. E.

Forrás: Nool

Fotó: Ladóczki Balázs

Önerőből ­belterületi utak korszerűsítését, javítását szeretnék megvalósítani. Tavaly több nyertes pályázatot is elkönyvelhetett a község önkormányzata. 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával két szakaszon is megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer. A munkák jelenleg is jó ütemben zajlanak a Dózsa György úton, a bányatelepi falurészen pedig, a Szabadság úton hamarosan elindulhat a kivitelezés. Ez utóbbi beruházásánál nem csak az árkokat teszik rendbe, azok lefedésével járdát is kialakítanak, így téve biztonságosabbá a gyalogosközlekedést. 

– Szintén a fenti programban közel 140 millió forintot kaptunk közösségi tér kialakítására. Az összegből a faluközpontban található önkormányzati tulajdonban lévő épületet és annak környezetét újítjuk meg. A fejlesztést követően konditerem és beszélgetésekre, rendezvényekre is alkalmas hely várja majd a fiatalokat. A kivitelezés idén elkezdődhet – fogalmazott Bodor Ernőné polgármester. – A Petőfi út teljes felújítása parkolók kialakításával pedig meg is valósul a terveink szerint. 

Mint mondta, továbbra is folyamatosan nyomon követik a pályázati kiírásokat. A ravatalozó korszerűsítésére és az önkormányzati feladatokban nagy segítséget jelentő 16 éves kisteherautó cseréjére is keresik a forrásokat. A megnövekedett energiaárak miatt szintén fontos cél, hogy azokra az épületekre, amelyeken még nincs, napelemet szereljenek fel. Bőven van még olyan utca is a faluban, ahol a csapadékvíz-elvezetés rendezésre vár. 

– Önerőből a belterületi utak felújítását, javítását szeretnénk idén megvalósítani – közölte a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában