Beruházás

2023.01.24. 11:02

Több beruházást is megvalósíthatnak Patakon

Több jelentős beruházás is megindulhat idén a nyugat-nógrádi településen. Fekete Tibor, a község polgármestere elmondta, a tavaly év vége felé elnyert 105 millió forintos központi támogatásból a lehető legrövidebb időn belül szeretnék elindítani a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítését.

H. H.

– A rendszer egyre elavultabb, és az intézményeink közül már csak ez várat magára. Őszintén remélem, hogy a megfelelő előkészületek és a közbeszerzési eljárás lezárulása után még tavasszal megkezdődhetnek a tényleges munkálatok, ami előrevetíti a kivitelezés őszi befejezését. 

Hasonlóképpen jó ütemben zajlik az öt környékbeli települést érintő és Patak gesztorságával történő szennyvíztisztító telep kiépítése, ami Dejtár határában készülne el. Ezzel a korábbinál jóval magasabb színvonalon működik majd a nagyon fontos szolgáltatás, mert a jelenlegi hálózat már egyre elavultabb. 

– Feltétlenül szeretnénk, ha a tavaszi Magyar Falu Program kiírásában pályázhatnánk újra a ravatalozó felújítására. Többször próbálkoztunk már, de egyszer sem sikerült forrást elnyernünk rá, ugyanakkor elengedhetetlen az épület korszerűsítése, hogy a szeretteinket minél méltóbb környezetben búcsúztathassuk. 

Kifejtette: a falu utcái többé-kevésbé jó állapotúak, a következő lépés az Attila út javítása lenne, várnak a beadott pályázatuk eredményhirdetésére. Az önkormányzat új falubusza is hamarosan megérkezhet, a gondnoki szolgálatot már beindították, az új jármű üzembe helyezéséig a polgárőr-egyesület autóját használják. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában