Úton

2023.01.31. 13:50

Tervek szerint folytatódnak a megkezdett munkák Bátonyterenyénél (fotók)

Megfelelő ütemben halad a 23-as számú főút fejlesztése Bátonyterenyén – adta hírül közösségi oldalán a város polgármestere. Nagy-Majdon József arról is beszámolt, hogy egyebek mellett az elmúlt évben elkezdett közműkiváltási munkák folytatódnak idén is.

G.E.

Ütemterv szerint halad a 23-as számú főút fejlesztése Bátonyterenyén – olvasható Nagy-Majdon József bejegyzésében. A polgármester kitért rá, hogy tavaly a 23-as számú főút átkelési szakaszán ivóvíz-, és szennyvízvezeték-hálózati, csatornaépítési, valamint egyéb közműkiváltási munkák kezdődtek meg. A felújítás során a forgalom elől elzárt munkaterületeken az aszfaltozás egy része már elkészült, továbbá járdabontási és építési munkák is elkezdődtek. Az elkerülő úton, valamint az észak-dél irányú összekötő úton a töltések építésének és a műtárgyak alapozásának is nekifogtak a kivitelező cég munkatársai. 

Idén, az első negyedévben tovább folytatódnak mindezek a feladatok. Az év további részében a tervek szerint a Tarján-patak feletti műtárgy bontása és újraépítése, a Kazár-patak feletti műtárgyak átépítése, a fennmaradó közműkiváltási, pályaépítési munkák kivitelezése, végül pedig a forgalomtechnikai elemek elhelyezése valósul meg. Még ebben az évben turbó típusú körforgalom épül a 21-es számú főúton, valamint elkészül az elkerülő út végcsomópontja is.

– A projekt ütemezés szerint halad, a kivitelezés a tervek szerint jövőre, az első negyedévben befejeződik – hangsúlyozta Nagy-Majdon József. 

Amint arról korábban beszámoltunk, ünnepélyes alapkőletétellel kezdődött meg tavaly szeptemberben a 23-as számú főút fejlesztésének első üteme. A rendezvényen elhangzott: a beruházás nem csak Bátonyterenye, hanem egész Nógrád megye, sőt a térség gazdasági előrelépését is szolgálja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában