Jegyzet

2023.01.28. 12:15

Számháború az étkezésben

Ez az örömteli érzés minden pénzt megér - Veres Edina gondolatai a témában.

Veres Edina

Általában jobban szeretem a saját főztömet fogyasztani, de olykor előfordul velem, hogy ebéd nélkül érkezem a munkahelyemre. Néhány napja is ez történt velem, és mivel nem akartam éhen maradni, elugrottam egy közeli étterembe némi harapnivalóért, elvitelre. A kasszához érve szembesültem vele, hogy az áremelkedés nem csupán az üzletekben „ütötte fel a fejét”. 

Kicsit később azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon melyik megoldással járnék jobban, esetleg melyik a kifizetődőbb? Kiválasztottam egy számomra kedves ételt, és elkezdtem osztani-szorozni. Gyorsan végigpörgettem fejben a bevásárlólistát és az ahhoz tartozó számokat. Eszembe jutott, hogy a sütő vagy – ne adj’ Isten, és – a tűzhely használata során bizony úgy pörög a villanyóra, mint egy ringlispíl. Aztán ott van még a mosogatás, na meg ugye a főzés időigényes, az idő pedig pénz. 

Ezután jött a másik oldal, ami szintén kapott a gondolatkavalkádomtól hideget-meleget. Az elvitelnél a doboz is „hozzávaló”, amit ki kell fizetni, de ott van még a sorban állás, a várakozás, és a legdühítőbb: amikor a megvásárolt készételt megkóstolva még csak nem is ízlik. A fejemben ütköztek az észérvek pro és kontra, a különböző árak pedig igazi számháborút vívtak. Végül arra jutottam, hogy az éttermi vásárlás nálam marad egy szükségmegoldás, hiszen alapvetően szívesen főzök. Kikapcsol és feltölt ez a fajta alkotói munka, ahogy az alapanyagokból én magam tudok valami finomat készíteni, és ez az örömteli érzés nekem minden pénzt megér! 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában