Tolvajok

2023.01.25. 11:39

Sorra tűnnek el a vármegye- és a sebességkorlátozó táblák Nógrádban

Elképesztő sztorik állnak a táblalopások mögött. Újabban a „vármegye” feliratúakat viszik a tolvajok a nógrádi közutak mellől.

G. P.

Több ilyen táblát is elloptak már

Fotós: MTI/Komka Péter

Tavaly év végén helyezték ki a Magyar Közút munkatársai a „vármegye” feliratú táblákat, ám nem sokkal később szűkebb hazánkban már el is loptak egy ilyet. Megkerestük a társaság szóvivőjét, Pécsi Norbertet, aki egészen elképesztő történeteket is megosztott portálunkkal. 

– Tavaly december 22-e és 23-a között tizenhét vármegye táblát szereltünk fel a megye különböző részein, de a 2406-os úton – a 21-es főút Szurdokpüspöki részén –  ellopták mind a Nógrád, mind a Heves vármegye jelzést, ezért azokat újra kihelyeztük. Eltulajdonították továbbá a Nógrád vármegyetáblát Szendehelyen, Nógrád és Pest vármegye határában, ennek a pótlása jelenleg is folyamatban van.

Pécsi Norbert rámutatott, a közlekedők általában sebességkorlátozó táblákat szoktak ellopni ajándéknak a kerek születésnapokra.

– A legmeghökkentőbb eset az volt, amikor kollégáink kihelyezték a vadásztársaság megbízásából a vadveszély táblákat, egy héten belül pedig az összeset ellopták. Csak a fúrt lyukak, a kihelyezési jegyzőkönyv és a fotók alapján tudtuk bizonyítani, hogy a táblákat valóban felszereltük – mondta. Hozzátette, hogy táblarongálások balesetből kifolyólag elenyésző mennyiségben fordulnak csak elő.

Olvasónk jó ötlete

A vármegye-elnevezés és -táblák kapcsán egy olvasónk nemrég zseniális ötlettel rukkolt elő, aminek akár Nógrád turisztikai élete is hasznát veheti. Erről itt írtunk bővebben:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában