Elismerés

2023.01.31. 18:05

Nógrádi karitatív tevékenységért jár idén Az év civil szervezete díj

Az idei évre vonatkozó tervekről, a várható programokról és rendezvényekről is szó esett a Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ napokban tartott sajtóreggelijén, amelyen az is kiderült, hogy a példamutató karitatív tevékenységet végző szervezetek érdemelhetik ki ebben az évben Az év civil szervezete díjat.

G.E.

– Nagyon sok saját rendezvényt tervez idén a civil központ, azonban lesznek olyanok is, amelyen résztvevőként jelenünk meg – fogalmazott Tolnai Sándor, a központot működtető Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány elnöke. – Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a civil szervezetekkel, egy rendszeres hírlevelet is kibocsátunk ennek érdekében. Honlapunkon és közösségi oldalunkon keresztül folytatunk saját kommunikációt, annak érdekében, hogy minél többen értesüljenek a civileket érintő hírekről. 

Mint mondta, adományozással, önkéntességgel kapcsolatos, valamint a fiatalok bevonását célzó képzést is szerveznek idén. A civil szervezeti vezetőknek szóló belső tanfolyamok pedig arra irányulnak, hogy professzionális módon tudjanak pályázni és sikeresek legyenek munkájuk során. 

– Folytatódik véradás programunk is, amelynek következő két állomása február 21-én Salgótarjánban a civil központban, február 23-án pedig Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Házban lesz. Az eredmények azt mutatják, hogy országosan sokszorosára nőtt a rendezvényen résztvevők száma. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy ez tovább emelkedjen. Ennek érdekében, helyi vállalkozók felajánlásának köszönhetően ajándékokkal is készülünk a donoroknak – ismertette Tolnai Sándor. 

Idén is meghirdetik az előző évre vonatkozóan Az év Nógrád vármegyei civil szervezete díjat, amelyhez kapcsolódóan február 28-ig várják a jelöléseket. A karitatív, jótékonysági, adományozási tevékenységben példamutató szervezetek között hirdetik meg azt. A hagyományok szerint zsűri ítéli oda a szakmai elismerést, illetve közönségdíjat is átadnak majd március közepén. 

 

Címkék#civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában