Segítség

2023.01.20. 07:57

Mostantól online ellenőrizhető a pályamatricák érvényessége

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. elindította új, ügyfélbarát online e-matrica-lekérdező felületét, ahol egy adott járműre érvényes autópálya-matricákról lehet tájékozódni.

Nool

A társaság közösségi oldalára feltöltött tájékoztatás szerint mostantól bárki, bármikor megnézheti a nemzetiutdij.hu oldalon, hogy van-e érvényes autópálya-matrica a járművén.

Erre azért volt szükség, mert a telefonos ügyfélszolgálatra beérkező hívások közül minden ötödikben az adott járműre érvényes autópálya-matricáról érdeklődnek az ügyfelek, 2021-ben közel 25 ezer alkalommal kérdeztek rá az e-matricára és az érvényességre.

A lekérdezés eredménye nem függ a vásárlás módjától és helyétől, azaz mindegy, hogy a vignettát a NÚSZ Zrt.-nél vagy a társaság viszonteladó partnerein keresztül, benzinkúton, az interneten, esetleg SMS-ben vagy mobilapplikáción keresztül vették-e. 

Fontos tudni, hogy az eredmény mindig a lekérdezés időpontjára vonatkozik, az akkor éppen érvényes e-matricákat jeleníti meg. A folyamat nagyon egyszerű és gyors, nem kell regisztrálni, csak a felségjelzést és a rendszámot kell megadni hozzá. Az eredmény tartalmazza az érvényes e-matrica típusát, érvényességi idejét, valamint több megyei e-matrica esetén a megyék felsorolását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában