Szerelem

2023.01.25. 20:36

Közeleg a Valentin-nap, egekben az óvszerárak

Nagyon megdrágultak az óvszerek – hívta fel figyelmünket a témára több nógrádi olvasónk.

Sz. R.

Zsebbe kell nyúlni érte... Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Közeleg a Valentin-nap, a szerelmesek ebből az alkalomból ajándékokkal kedveskednek egymásnak, gyertyafényes vacsorával ünneplik románcukat. Éppen a napokban írtunk arról, hogy hetekkel az ünnep előtt már piros plüssöktől és más, romantikus ajándékoktól roskadoznak a nógrádi boltok polcai. Több olvasónk felvetette a téma kapcsán, ha már a szerelemről van szó, arról is írhatnánk, hogy nagyon megdrágultak az együtt megélt testi élmények biztonságát garantáló óvszerek árai.

Ezrekbe kerülhet a biztonságos szex

Benéztünk az egyik salgótarjáni drogériában, ahol a kondomokat illetően a legszélesebb palettával találkozhattunk. Volt is miből válogatni, legalább öt különböző márkából, típusból és kiszerelésből álló dobozkák sorakoztak a polcokon. Az óvszergyártó cégek láthatóan törekednek arra, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt, ezért ma már számtalan méretben, vastagságban, sőt még ízben – például banán, eper, csokoládé – is megtalálhatóak a termékeik. A legborsosabb árral a bordázott és a „kellemes bizsergetést nyújtó”, orgazmust késleltető kondomok rendelkeznek, tíz darabért 4-5 ezer forintot is elkérnek.

Ma már sehol sem lehet megúszni ezer forint alatt a hagyományos, három darabos kiszerelésű óvszer vásárlását sem, az egyik tarjáni benzinkúton például 3-4 ezer forintos árcédulával is találkozhat az, aki nem készül fel előre, és itt kénytelen megvenni az eszközt. Ár-érték arányban érdemesebb a nagyobb kiszerelésű dobozokat vásárolni, akár 100-150 forintot is lehet spórolni egy-egy darab óvszeren.

A téma kapcsán megkerestük az egyik országos áruházlánc sajtóosztályát is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Valentin-naphoz közeledve – hasonlóan az üzleteiket elárasztó szerelmes ajándéktárgyakhoz – tapasztalnak-e forgalomnövekedést a kondomokat illetően. Cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ kérdéseinkre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában