Ajándék

2023.01.24. 06:50

Három héttel Valentin-nap előtt dugig vannak plüssökkel a nógrádi boltok

Még három hét van a Valentin-napig, de már a nógrádi boltok polcain is megjelentek a pirosban és rózsaszínben pompázó plüssfigurák. Szétnéztünk, milyen árakra számíthatnak azok a szerelmesek, akik ajándékkal akarnak kedveskedni párjuknak.

Nool

Tengernyi mackó sorakozik a boltok polcain, bőven van miből válogatniuk a szerelmeseknek

Forrás: Nool

Fotó: Sz. R.

Az angolszász eredetű Valentin-napot már Magyarországon is remek üzleti lehetőségnek tartják a kereskedők. Még bő három hét van a szerelmesek ünnepéig, de már a nógrádi boltok polcain is megjelentek a piros színben pompázó, Valentin-napi ajándéknak szánt plüssfigurák, édességek és díszítő elemek. 

Tizenkétezer egy plüssmaciért?

Szétnéztünk az egyik salgótarjáni áruházban, ahol hatalmas választékkal találtuk szembe magunkat. Egy 80 centiméteres plüssmackóért 12 ezer, egy 40 centiméteresért 7300, míg egy 12 centis mackóért 2000 forintot kérnek el. Szívalakú plüssből és lufikból is lehet válogatni, előbbi 3-6 ezer forint, utóbbi 700-1300 forintba kerül. „I love you” feliratú bögrék és díszpárnák is sorakoznak a polcokon, ezekből a legolcsóbb 2500, a legdrágább pedig 6000 forintot kóstál.

Benéztünk egy tarjáni virágüzletbe is, ahol a Valentin-nap egyik legyakrabban előforduló motivumát, a vörös rózsát kerestük, szálanként 1200-1700 forintért vásárolható. 

Hiába a giccsparádé, mégis kevesen ajándékoznak

A szerelmesek napjával kapcsolatban megfogalmazott, Instagram-oldalunkra feltöltött szavazásunkból kiderült, többen erősítik azok táborát, akik nem ajándékoznak Valentin-napon. 

Válaszadóink 14 százaléka már megvásárolta a szerelmének szánt ajándékot, míg a voksolók 7 százaléka csak néhány nappal előtte tervezi a beszerzést. A szavazók 14 százaléka az utolsó pillanatra hagyja, míg 65 százalékuk egyáltalán nem ajándékoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában