Természetjárás

2023.01.03. 12:00

Hagyományteremtő túrát tartottak a mátranovákiak az év végén, de idén is bakancsot húznak

Közös túrára indultak az év végi ünnepek idején a mátranovákiak. Nem ez volt az első ilyen program a településen, az elmúlt hónapokban már többször is útnak indultak a helyiek annak érdekében, hogy egy jó hangulatú, közösségépítő kiránduláson fedezzék fel a falu közelebbi, távolabbi látnivalóit.

Gulyás Edina

Hagyományteremtő túrára indultak az érdeklődők Mátranovákon, még ellátmány is várta őket a végén

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

– A túrához egyre többen csatlakoznak. Vannak, akik minden alkalommal felhúzzák a túracipőt, de mindig akad új résztvevő is – fogalmazott Maruzsné Répás Lilla, a helyi művelődési ház vezetője, a program szervezője – Mindig nagyon jól érezzünk magunkat a kirándulásukon, legutóbb ugyan a Savós-kúthoz szerettünk volna eljutni, azonban a rendkívül enyhe időjárás miatt nem voltak megfelelőek a terepviszonyok. Így a mátracserpusztai településrész egy másik nevezetességéhez, a Kulcsos házhoz látogattunk el. 

Mint mondta, ahogy az előző alkalmakon, úgy most sem maradt el a résztvevők megvendégelése. Chilis babbal, forró teával és forralt borral kínálták a túrázókat. 

– A tervek szerint minden hónapban, így januárban is folytatjuk kirándulásokat. Bízunk abban, hogy lesz hó, akkor egy közös szánkózást szerveznénk. Ellenkező esetben a hónap végén újra elindulunk felfedezni Mátranovák csodaszép környezetét – ismertette a szervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában