Egészségügy

2023.01.08. 16:38

Fogorvosi rendelővel bővül az egészségügyi központ Szendehelyen

Nemrégiben készült el a nyugat-nógrádi község vadonatúj egészségügyi központja, és máris bővítik az épületet. A szolgáltatások fogorvosi részleggel egészülnek ki.

Hegedűs Henrik

Az elmúlt évben épült meg a község központjában, a katolikus templom és a közlekedési lámpás kereszteződés szomszédságában az egészségügyi központ.

– Régi vágyunk volt, hogy egy helyre összpontosítsuk a doktori és a védőnői szolgálatot, ami a huszonegyedik század igényei szerint már mindenütt nélkülözhetetlen feltétel, és a lakosság érdekében mindenképpen elengedhetetlen – fejtette ki a részleteket Altsach Ignác polgármester. – Éppen ezért pályáztunk és komoly kormányzati támogatást nyertünk el, amelynek köszönhetően felhúztuk az új épületet. Ide költözött a háziorvos, valamint a védőnő is, ám a fogorvosnak nem maradt elegendő hely. Ezt a hiányt pótoljuk most, hozzácsatolva a szükséges irodákat és a rendelői szobát.

A polgármester hozzátette, a fogorvosi rendelés eddig a falu német nemzetiségi általános iskolájában, egy erre a célra elkülönített helyiségben zajlott, ám az intézménynek szüksége volt a területre, ezért adták be a következő pályázatot az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére, és kaptak meg százmillió forintos összeget. Ebből a forrásból indulhatnak meg a tényleges munkálatok, és a tervek szerint legkésőbb 2024-re már feltétlenül egy helyen működhet majd Szendehelyen az összes egészségügyi szolgáltatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában