Turizmus

2023.01.17. 12:14

Fejlesztik a pincesort és környékét Szurdokpüspökin

Két szabadtéri színpadot és egy vizesblokkot is kialakíthat Szurdokpüspöki önkormányzata a helyi pincesoron. A munkálatok költségeit pályázati forrásból finanszírozzák.

N. O.

Pintér Miklós Ervin polgármester a pincesoron

Forrás: Nool-archív

Tovább fejlesztik a turizmust a településen a Top Plusz nyertes pályázatának köszönhetően. Pintér Miklós Ervin, a falu polgármestere elmondta portálunknak, hogy a több tíz millió forintos támogatást Pásztóval konzorciumban nyerték el.

– Ebből az összegből a már korábban megvalósult turisztikai beruházást folytatjuk. Akkor bemutatóházat hoztunk létre, kerékpár- és segway-tárolót alakítottunk ki, de a pincesorhoz vezető út is megújult – idézte fel a polgármester. Hozzátette: a mostani támogatásból az utóbbi területen szeretnének további fejlesztéseket megvalósítani.

Két szabadtéri színpadot és egy vizesblokkot alakítanának ki, hiszen ezeket a szolgáltatásokat eddig nem tudta az önkormányzat biztosítani. A pincesor számos rendezvénynek ad otthont, így például a Muzsikál az erdőnek, így fontos, hogy annak környezete megfeleljen a modern kor elvárásainak. A beruházás megvalósításával még több programot tudnak majd szervezni ott, amelyek színvonalasabbak és kulturáltabb környezetben telhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában