Fakereskedelem

2023.01.21. 13:58

Erdővédelmi bírságot szabtak ki egy rétsági székhelyű vállalkozásra

Az eljárást faanyag kereskedelmi lánccal kapcsolatos jogsértés miatt indították a rétsági székhelyű betéti társaság ellen.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Pixabay

Az ügyben eljáró hatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleménye szerint az eljárást faanyag kereskedelmi lánccal kapcsolatos jogsértés miatt indították. A gazdasági társaságot kötelezték a hiányosságok megszüntetésére, valamint megtiltották egyes fatermékekkel kapcsolatos működését is. 

A Nébih megállapította, hogy gazdasági társaság elmulasztotta a nyomon követhetőségre vonatkozó kötelezettség végrehajtását, a telephelyén tartott helyszíni ellenőrzés során nem tudta bemutatni az erre vonatkozóan vezetett nyilvántartásait.

A megsértett jogszabályi rendelkezés miatt a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletét ellátó erdészeti hatósági jogkörével élve a Nébih a rétsági betéti társaságot, mint a faanyag kereskedelmi lánc szereplőjét százezer forint erdővédelmi bírság fizetésére kötelezte, a fatermékekkel kapcsolatos működését, ideértve a beszerzést, az értékesítését, a szállítását és a reklámozását is megtiltotta a hiányosságok pótlásáig, amelynek határideje 15 nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában