Videón verselt

2023.01.10. 20:08

Elsöprő siker: meghódította az európai zsűrit a roma tehetségkutatón a nagylóci lány

Decemberben zárult Berlinben a Proud Roma Talent verseny, amelyen a Nógrád megyei Baranyi Liliána a legjobb 21 közé jutott előadásával. A 14 éves színjátszó növendék tehetségéről édesapja és tanára, Csukáné Szerémy Andrea beszélt portálunknak.

Ember-Lukács Zsófia

Baranyi Liliána előadását több mint kilencvenezren nézték meg

Forrás: Beküldött fotó

A Proud Roma Talent versenyre minden európai roma jelentkezhetett egy beküldött videóval, zene, tánc vagy bármely más előadással, hogy megmutassák a világnak, hogy a roma identitás egyedülálló, sokszínű és gazdag. A versenyre 250 pályázat érkezett 18 országból. A zsűri 161 jogosult videót tett közzé, és több mint 2,5 millió nézőt vonzott az interneten. A döntősök kiválasztásának folyamata körültekintően, számos szempont figyelembevételével történt. Először nyilvános válogatással gyűjtötték össze a legjobb 21 videót a legmagasabb online nézettség alapján. Ezt a 21 legjobb videót szakértő zsűri rangsorolta. 

Több darabban bizonyított, pontos, könnyen formálja a szerepeket
Több darabban bizonyított már Liliána, pontos, könnyen formálja a szerepeket
Forrás: Beküldött fotó

Baranyi Liliána a versenyre küldött előadásában Bécsi László: Ha fáj, ha nem című versét szavalta el, amelynek nézettségével bekerült a legjobb 21 előadó közé. Pályázatát több mint kilencvenezren nézték meg, közel ezren osztották meg és kétezer-hatszázan kedvelték, ezek a mutatók a mai napig növekednek. Idehaza az 1 Magyarország Kezdeményezés A büszke romák tehetségkutató versenyén különdíjjal jutalmazta. 

Baranyi Péter, Liliána édesapja elmondta, hogy sok megkeresés érkezik hozzájuk a verseny óta, például még Hollandiából is hívták őket, többen találkozni szeretnének Liliánával, felnéznek rá példaértékű produkciója és kiállása miatt. Alapítványok is segítségükre voltak a verseny folyamán, Oláh Gergő énekes is. Az édesapa kiemelte, hogy nagyon büszke lányára, amiért ki mert állni, és bátran vállalja identitását az egész világ előtt. Hozzátette, hogy már óvodás korában felfigyeltek a tehetségére, több szavalóversenyen indult és színdarabokban szerepelt a kislánya. 

Liliána tehetségére már egészen korán felfigyeltek
Liliána tehetségére már egészen korán felfigyeltek
Forrás: Beküldött fotó

Öt éve a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Szécsényi Tagintézményének színjáték tagozatos növendéke, mellette fuvolázni is tanul. Tanára, Csukáné Szerémy Andrea nagyon tehetségesnek tartja az ifjú színjátszót, Szécsényben több darabban is bizonyított, megbízható, pontos, könnyen formálja a szerepeket, a szövegtanulás sem jelent akadályt számára, kiváló a beszédtechnikája, arany minősítésű színjátszó. 

A szécsényi FÉBÉ társulattal jelenleg is a Páncél és Púder ifjúsági drámában szerepel, főszereplője lesz a Testvér című kamaszmusicalnek, amelyet az író, rendező Csukáné Szerémy Andrea és Pálmai Krisztián zeneszerző kifejezetten a fiatal korosztály számára alkotott. Szülei és tanára bízik benne, hogy Liliána tehetsége tovább kamatoztatható és folytatja a színi pályát, azonban a lány tervei között a csecsemőgondozó szak elvégzése is szerepel. 

Baranyi Liliána előadása IDE kattintva nézhető vissza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában