Ünnep

2022.12.07. 19:15

Összefogással állították fel a cserkészek által megálmodott betlehemet Szuhán

A Mailath püspök cserkészcsapat tagjai régi vágyukat váltották valóra, ugyanis betlehemet állítottak a helyi templom udvarán.

G. E.

A megvalósítás a széleskörű összefogásnak köszönhető, amelyben nemcsak a cserkészek, hanem a szülők, a helyiek és az önkormányzat is részt vállalt

Forrás: Beküldött fotó

A megvalósítás a széleskörű összefogásnak köszönhető, amiben nemcsak a cserkészek, hanem a szülők, a helyiek és az önkormányzat is részt vállalt. A Szent Családnak otthont biztosító, fából készült alkotást Hajdú Gábor készítette el, amihez helyi vállalkozó ajánlotta fel az alapanyagot. 

– Azért akartuk, hogy a településünket is betlehem díszítse, mert ezzel is szeretnénk a karácsony lényegét, a Megváltó megszületésének üzenetét közelebb hozni a helyiek számára – fogalmazott Jakabné Jakab Alexandra csapatparancsnok. – A cserkészetnek Isten, a haza és az emberek szolgálata a mozgatórugója. 

Mint mondta: az első alkalommal felállított, bibliai alakokkal benépesített alkotás ezt követően már minden évben a falu dísze lehet a karácsonyi időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában