Együttérzés

2022.12.06. 21:35

Örömet és adventi hangulatot csempésztek a csomagok és a beszélgetések által a tarjáni kórházba

Örömtől csillogó szemekből és mosolygó arcokból nem volt hiány kedden a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályán, ahová december 6-a alkalmából ellátogatott a Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezetének a Mikulása.

V. E.

A kezdeményezéssel együttérzésüket is szerették volna kifejezni a betegek felé

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, hetekkel ezelőtt az alapszervezet tagjai és önkéntesei szívüket-lelküket beleadták a salgótarjáni kórház onkológiai osztályán, a rehabilitációs részlegén, valamint a stroke osztályán kezelt betegek, illetve a szakszemélyzet számára összeállított csomagok készítésébe. A mikulásmintás zacskókba került minden jó, így például tea, kávé, immunerősítő készítmény, csokoládé, puszedli, szaloncukor, apró karácsonyi dísz, egy kártyanaptár, illetve egy képeslapra írt jó kívánság is. December 6-án pedig eljött a nap, amikor a készítők átadhatták az ajándékokat.

Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke portálunk érdeklődésére elmondta: kezdeményezésük két célt szolgált.

– Egyfelől a betegúton lévőknek szeretnénk kifejezni együttérzésünket. A csomagok mellett kedves szóval és beszélgetéssel igyekszünk becsempészni az otthon melegét és az advent hangulatát a kórház falai közé, illetve a osztályokon ápoltaknak és az ambuláns rendelésen megjelenteknek így próbálunk reményt nyújtani. Másfelől az osztályt vezető főorvosnak, dr. Abdul Fatah Mohamed Bishr-nek, valamint orvos kollégáinak, Sótér Katalin főnővérnek és a többi dolgozónak így szeretnénk kifejezni köszönetünket áldozatos munkájukért, kitartást kívánva nekik a további beteggyógyításhoz – mondta Kreicsi Mária, aki azt is elárulta, hogy a csomag átadásakor dr. Abdul Fatah Mohamed Bishr megköszönte az ajándékokat, amelyek nemcsak nekik, dolgozóknak, hanem a betegeknek is nagyon sokat jelentenek. 

Kórház mikulás csomag ajándékozás, onkológia 2022-10-06 Salgótarján
Rengeteg ajándékkal érkeztek a kórházi osztályokra
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Az osztályvezető főorvos köszönetét fejezte ki az alapszervezet tagjainak és önkénteseinek az eddig nyújtott segítségért, illetve közreműködésért, emellett pedig arra is rámutatott, hogy természetesen az új onkológiai központban is szükség lesz a salgótarjáni alapszervezet önzetlen tevékenységére és támogatására.

Kórház mikulás csomag ajándékozás, onkológia 2022-10-06 Salgótarján
Mindenkinek sikerült kedveskedni egy kicsit
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában