Oktatás

2022.12.02. 15:44

Rendhagyó órát tartott a grafikus a balassagyarmati művészeti iskolában

Rendhagyó képzőművészeti órát tartott Kun Péter grafikus és festőművész a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában.

Nool

Kun Péter grafikus a gyarmati művészeti iskolában tartott előadást a növendékeknek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Ahogy arról portálunk már korábban is beszámolt az alkotó munkáiból novemberben nyílt kiállítás a művészeti iskola galériájában.

Kun Péter rendhagyó óráján az iskola képzőművészeti tagozat diákjai vettek részt Dávid Zsuzsanna, képzőművész tanárral és Csábi István az intézmény igazgatójával. Nagy érdeklődéssel figyelték a művész interaktív előadását, amelynek témája a sokszorosító grafika volt. A művésztől a tanulók megtudhatták, hogy a történelemben több, mint ezer évre vezethető vissza a grafika és a nyomtatás technikájának kialakulása, a magas és mély nyomtatás.

Kun Péter grafikus a gyarmati művészeti iskolában
A grafikus a gyermekeknek több technikát is bemutatott a rendhagyó órán
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

Kun Péter kiemelte, hogy napjainkban nyomdafestéket használnak rizspapíron a tökéletes nyomat elkészítéséhez. A grafikus a gyermekeknek a linó metszés technikáját is bemutatta, amivel aztán mindenki saját nyomatot készíthetett az általa megrajzolt mintákkal. Sokan a karácsonyi motívumokat választották, amiből egyedi kézzel készített ajándékok születtek.

A gyermekek számára egy hatalmas élmény volt, hogy a művész eszközeit használva sajátíthatták el a sokszorosító grafika minden aprólékos részletét. A diákok elmondták, hogy a most megszerzett tudással akár otthon is elkészíthetik saját egyedi nyomatukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában