Jótékonyság

2022.12.04. 19:17

Még egy dinoszaurusz is csatlakozott a salgótarjáni SzánGO mikulásfutáshoz + fotók

Egy állatmenhely és egy idősek otthona lakóinak javára gyűjtöttek adományokat a mikulásfutással.

V. E.

Startolnak a jótékonysági mikulásfutás indulói Salgótarján központjában

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Amint arról portálunk már beszámolt Bátonyterenyén mikulásfutással indították a vasárnap délelőttöt a sportos családok. Hasonló program várta a salgótarjániakat a hét utolsó napjának délutánján a megyeszékhely főterén a Palóc Roham Egyesületnek köszönhetően.

Mikulásfutás Salgótarjánban
Bemelegítenek az indulók
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Zsíros Ágnes, a csapat egyik alapítótagja elmondta: immár negyedik alkalommal szerveznek az adventi várakozás időszakában jótékonysági sportrendezvényt, amelynek nevében a többi megmozdulásukhoz hasonlóan szintén szerepel a „GO” kifejezés.

– Többféle karitatív kezdeményezésünk van, a legnagyobb a szeptemberi SalGO jótékonysági akadályfutó verseny. Ugyanakkor ez már a negyedik olyan év, amikor decemberben egy hozzávetőleg öt kilométeres, könnyen teljesíthető távot hirdetünk meg a sportolni és segíteni vágyóknak. Ez idén a SzánGO jótékonysági mikulásfutás nevet viseli, amellyel a korábbi évekhez hasonlóan ismét a Salgótarjáni Idősek Otthonát és a Lassie Állatmenhelyet támogatjuk – árulta el portálunk érdeklődésére Zsíros Ágnes, aki hozzátette: az adomány sosem pénzbeli. Az állatmenhely javára főleg tápot, takarót, játékot gyűjtenek, de arra is volt már példa, hogy valaki szalmabálát ajánlott fel alomként. A szépkorúak karácsonyát pedig rendszerint piperetermékekkel, édességgel, karácsonyi díszekkel, és egyéb használati tárgyakkal tudják szebbé tenni a segítőszándékú salgótarjáni lakosoknak hála.

Mikulásfutás Salgótarjánban
Még egy dinoszaurusz is részt vett a jótékonysági futáson
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A délután folyamán nem csupán a felajánlások gyűltek a Fő téren, hanem a sportolni vágyók is. A felhívás szerint mindenki viselt magán valamilyen piros ruhadarabot, de volt aki rénszarvasként, mikulásként vagy épp dinoszauruszként teljesítette a távot. Zsíros Ágnes rámutatott, a csapatot testvére, a Palóc Roham Egyesület egyik vezetője, illetve edzője, Zsíros István vezette. A kiinduló pontra visszaérve a résztvevőket meleg teával és zsíros kenyérrel fogadták. A szervezők az adományokat a hagyományoknak megfelelően legkésőbb az eseményt követő néhány napon belül eljuttatják a menhelyre, illetve az idősotthon lakói számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában