Advent

2022.12.04. 21:00

Közösség erősíti az adventi időszak meghittségét Bárnában

A korábbi évekhez hasonlóan ismét színes programok forgataga kínál kikapcsolódási lehetőséget a bárnai lakóknak advent idején.

V. E.

Bárna, közösségi adventje különösen a gyerekeknek szerzett sok örömöt

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Oravecz Roland, a község polgármestere elmondta: már megválasztásakor is az volt a céljuk a képviselő-testülettel, hogy az egyházi ünnepeket településközösségi szintre emeljék. Azt is fontosnak tartják, hogy az összes, a helyi közösség összetartását, építését elősegítő lehetőséget megragadják. E célkitűzés megvalósításához az advent, remek alkalmat nyújt.

– A karácsony előtti időszakhoz kapcsolódó rendezvényeink évről évre fejlődtek, ennek köszönhetően volt már olyan adventi programunk, amelyre nem kevesebb mint 400 helybeli látogatott el. Mint a legtöbbször, úgy idén is főleg helyi előadók lépnek fel a rendezvényeinken, így például az első adventi gyertya fellobbanásakor a bárnai óvodások játékát tekinthették meg az egybegyűltek. E hét vasárnapján Gyetvai Lászlónak köszönhetően hintón érkezett a Mikulás – Korill Krisztinának hála lovasok kíséretében – a gyerekekhez, akik az ajándékok mellett akár lovagolhattak, illetve kocsikázhattak is. A harmadik hétvégén majd az iskolások Bár csak régen felébredtem volna című Betlehemes műsora elevenedik meg a közönség előtt, illetve Juhász Katalin énekesnő zenés-mesejátékot mutat be a megjelenteknek Karácsonyi álom címmel. Az adventi koszorúnk utolsó gyertyájának fellobbanásakor a 4 Kő Színpad tagjai a Karácsonyi mese, nem csak gyerekeknek című mókás történettel csalnak mosolyt az arcokra, majd a hagyományoknak megfelelően megajándékozzuk a tizennégy év alatti gyerekeket – fejtette ki a polgármester.

Bárna, közösségi advent
Gyertyagyújtás a bárnai közösségi adventen
Fotós: Facebook / Forrás: Nool.hu

Hozzátette: a falu idei karácsonyfája Bohács Gyuláné kertjéből származik, a polgármesteri hivatal és környéke Hasznosi Istvánné segítségével öltözhetett ünnepi díszbe, míg a forralt bor hozzávalóiért Susán Renátának tartoznak köszönettel. A falu karácsonyi dekorációja a nemzeti lobogó színeiben – azaz pirosban, fehérben és zöldben – pompázik. Tradíció már az is a településen, hogy az adventi programok kísérőjeként vásárt tartanak. A termékek között az érdeklődők megtalálhatják az iskolások és óvodások által készített karácsonyi díszeket és süteményeket, illetve a falubeli kézművesek is bemutatkoznak portékáikkal.

Oravecz Roland végül rámutatott: bízik benn, hogy a múlt vasárnaphoz hasonlóan az előttük álló hétvégék esetében is a közösség erejével növelhetik majd az ünnep meghittségét, amit még azzal is fokoznak, hogy a mécsessel érkező helyiek a bárnai adventi koszorú lángját hazavihetik otthonuk melegébe.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában