Karácsony

2022.12.21. 19:48

Két új gépkocsit is kap a gyermekvédelem, jelentették be a tarjáni ünnepségen

Ünnepi műsor, finom ebéd és jó hangulat színesítette a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ szerdai karácsonyi ünnepségét.

Veres Edina

Hagyományos karácsonyi rendezvényt tartottak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Nógrád Megyei Kirendeltségén

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

Az eseménnyel kapcsolatban Fülöpné Gálik Erika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Nógrád Megyei Kirendeltségének igazgatója elmondta: a gyermekvédelmi szakellátásban élők számára minden évben szerveznek egy „nagy karácsonyi” ünnepséget, míg a „kis karácsonyi” programokat az otthonokban tartják.

– A rendezvényünkre az összes fenntartásunkban működő otthonból érkeztek gyermekek. A program egy adományozási ünnepség is egyben, mivel a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület a Nógrád Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott Nógrád megyei intézmények részére ötszáz csomag LEGO-t ajánlott fel. Az adomány mennyiségéből adódóan lehetőségünk volt arra, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban lévő 14 év alatti gyerekek mellett minden nevelőszülőnél elhelyezett, ebbe a korosztályba tartozó Nógrád megyei fiatalnak is juttassunk belőle, annak ellenére, hogy mi már nem működtetünk nevelőszülői hálózatot. Emellett nagy örömömre szolgált, hogy a központban, illetve valamennyi gyermekvédelmi és szociális intézményünkben dolgozó kollégánk 14 év alatti csemetéjének is tudtunk adni ezekből a játékokból – mondta Fülöpné Gálik Erika.

Hozzátette: az igazgatási szünet a központot érinti majd, ügyeletet azonban tartanak. A gyermekotthonokban ugyanakkor természetesen folyamatosan biztosítják a gyermekek ellátását, hiszen vannak akik ott töltik majd az ünnepeket. Számukra programokkal készülnek, illetve próbálják még több figyelemmel körülvenni őket ebben az időszakban.

Személyre szóló ajándékot kaptak a gyerekek

Az ünnepségen elsőként Peleskei-Balázs Rita Katalin, a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ megbízott intézményvezetője szólt a megjelentekhez. Köszöntőjében háláját és elismerését fejezte ki a központban és az intézményekben dolgozóknak munkájukért és hozzáállásukért, illetve példaértékű hivatástudattal végzett munkájáért Báldiné Kazinczy Enikő csoportvezető- könyvelőt igazgatói dicséretben részesítette. Mint kifejtette, a központ karácsonyi ajándékkal kedveskedett a dolgozóinak, illetve a felajánlóknak hála a gyermekek személyre szóló, a kívánságaik szerint összeállított csomagot kaptak. Peleskei-Balázs Rita Katalin továbbá egy igazi meglepetés örömhírt is megosztott az egybegyűltekkel.

– A Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ karácsonyra kettő gépjárművel gazdagodik, amelyek hozzájárulnak majd a biztonságos feladatellátáshoz – közölte.

Ezután Fülöpné Gálik Erika beszélt az adventi koszorú négy gyertyájának jelentéséről, illetve az azokhoz fűződő gondolatairól a megjelenteknek, akiket Oláh Gergő is megajándékozott előadásával. A karácsonyi rendezvény végül közös ebéddel zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában