Advent

2022.12.03. 19:49

Horgolda horgolta tizenöt kilométernyi fonalból a nagyoroszi karácsonyfát

Nagyorosziban, a művelődési házban szorgos kezek dolgoztak azon, hogy elkészüljön mindenki karácsonyfája: horgolva, több kilométer fonalból készítette a horgolda kör.

E-L. Zs.

A mindenki karácsonyfája a horgolda kör néhány tagjával

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Portálunk megkeresésére a helyiekből álló alkotó kör tagjai elmondták, hogy Nagyorosziban működik egy kézműves kör, ami 10-12 helyi lelkes hölgy közreműködésével jött létre, 2021 őszén varrogató szakkörként indult, télre azonban átalakult a mai formájává, a horgoló körré. 

A résztvevők életkora és kézműves tudása szerteágazó, a szakavatott nagymamától, a 30-as fiatalig bárki csatlakozott és most is csatlakozhat a kis csapathoz. Kezdetben kéthetente, majd hetente egy alkalommal, a jelenlegi projekt miatt pedig már a hét minden napján összeültünk. A tavalyi év végén a Mezőkovácsházi Horgolókör gyönyörű horgolt fenyője inspirált bennünket, hogy mi is készítsünk egy horgolt alkotást. A csapat tagjai már több eseményre is készítettek apróságokat, de ilyen nagy volumenű összefogás azonban eddig nem volt- emelték ki az alkotó kör tagjai.

Nagyorosziban a horgolda horgolta a falu karácsonyfáját
Munka közben a nagyoroszi horgolda kör tagjai: készül mindenki karácsonyfája
Fotós: Beküldött / Forrás: Nool.hu

2022 szeptemberében kezdődtek a munkálatok, akkor kezdték horgolni az alapokat, melyek hét centiméteres négyzetek, középen kis virággal. A fonal mennyiségéhez igazították a fenyő méretét, ami százöt gombolyagból készült, közel ezer darab négyzet került bele a fenyőbe, illetve a köré rakott kis ajándékdobozok díszítésére. Az összes felhasznált fonal tizenöt kilométer hosszú. Az egyéni munkaórák száma közelít a 120 órához, a résztvevők közül sokan az otthonukban, egy-egy csendesebb órában tevékenykedtek. Közösen körülbelül nyolcvan órát dolgoztak a fán.

Az elkészült horgolt karácsonyfa a Nagyoroszi Művelődési Ház és Könyvtár aulájában látható egészen karácsonyig. Siklai Istvánné Gyetvai Jusztínia, a művelődési ház vezetője és a készítők: Félix Ágnes; Ordasi Viktória, Kubiczki Andrásné, Dunavölgyi Anna, Tóthné Kovács Andrea, Sinkó Bozori Polett, Szepesi-Farkas Marianna, Tormáné Vilmosné, Tajti Jánosné és  Szefcsekné Kovalcsik Piroska bíznak benne, hogy mindenki tetszését elnyeri az alkotás és minél többen megtekintik azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában