Jegyzet

2022.12.09. 12:56

Formabontó ajándékozás

Az adományozással magunk is gazdagabbak leszünk - Gulyás Edina gondolatai a témában.

Gulyás Edina

Év végéhez közeledve, talán az ünnepi áhítatnak köszönhetően, többen döntenek úgy: adománnyal varázsolják szebbé mások számára a karácsonyt.

Ilyenkor még azok is igyekeznek juttatni a rászorulóknak, akik maguk sem bővelkednek a javakban. Vannak, akik úgy érzik: a jótékony kezdeményezéseknek most van itt az ideje, mert élnek körülöttünk olyanok, akiknek csak így kerülhet ajándék a fa alá. Sokféle céllal indulnak gyűjtések, és számos módja van annak, ha támogatni szeretnénk azokat. Cipősdobozokba gyűjthetjük a család már megunt, de még jó állapotú ruháit. Ugyanígy tehetünk azokkal a játékokkal is, amelyeket gyermekeink már nem forgatnak. Süthetünk saját készítésű finomságokat a települések süteményvásárába, ezek bevételét általában helyi fejlesztésekre fordítják. Utalhatunk csekken és elektronikusan, vásárolhatunk adománygyűjtő tárgyakat. Az állatmentő egyesületek és menhelyek számára juttathatunk eledelt, takarókat, plédeket, de akinek lehetősége van rá, akár szénát, szalmát is. Rengeteg opciót ajánlanak a jótékony gyűjtések szervezői, amelyek közül csak rajtunk áll, hogy mihez csatlakozunk. 

Legutóbb egy formabontó kezdeményezésről olvastam a közösségi oldalon: egy jó ügy érdekében jógaórán vehetnek részt a mozgásforma kedvelői. Azt gondolom: teljesen mindegy, hogy melyik módját választjuk az adományozásnak. Így nem csupán másokat támogathatunk, hanem magunk is gazdagabbak lehetünk. 

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában