Ünnepvárás

2022.12.09. 07:00

Felvidéki kézművesek érkeznek az első adventi vásárra Honton

E-L. Zs.

Első alkalommal rendezik meg december 10-én, szombaton, 13 óra 30 perckor az adventi vásárt a honti Kutyori Konyha telephelyén. 

Zenés műsorokkal, betlehemes előadással, kézműves vásárral, palóc piactérrel várják az érdeklődőket a határmenti településen. A gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt és közösen feldíszíthetik a forgatag karácsonyfáját is. A felnőtteknek Csernik Szende székely mesemondó mond pajzán meséket. Fellép többek között Simon Kata, Vigyinszki Attila, a Drégelypalánki Hagyományőrző Csoport, honti gyermekek betlehemes csoportja, Pauer Csilla, Mihály Gusztáv, Párizs Judit és Szilágyi Máté is. 

A forgatagban gasztronómiai finomságokat és karácsonyi italokat is kóstolhatnak az érdeklődők. A szervezők kiemelték, hogy a magyar termelők mellett egyedülállóan felvidékről is érkeznek kézművesek az adventi vásárra, színesítve ezzel a piactér kínálatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában