Zárókonferencia

2022.12.15. 16:25

Dinamikusan nőtt a cégek és a munkáltatók száma a nyugat-nógrádi térségben

Csütörtökön lezajlott az M2 Vonzástérség című helyi foglalkoztatási paktum zárókonferenciája Balassagyarmaton. A szakemberek az eredményeket összegezték.

Ember-Lukács Zsófia

Varga Béla köszönetet mondott a projekt megvalósításáért

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

Nógrád Megye Önkormányzata 2016-ban nyert támogatást, hogy a megyei foglalkoztatási paktumot kialakítsák, együttműködve a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel és a Nógrád Megyei Kormányhivatallal. 

A konferencián Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere kiemelte: a nyugat- nógrádi régió gazdaságának és szakképzésének fejlesztése kulcsfontosságú kérdés. 

Csach Gábor
Csach Gábor a paktum fontosságáról beszélt
Fotós: E-L. Zs. / Forrás: Nool

Ezt követően Sólyom Jánosné, a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkaerőpiaci osztályának vezetője számolt be a projekt célkitűzéseiről és eredményességéről. 

– A paktum a helyi foglalkoztatási stratégiába lefektetett célok elérése érdekében erősítette a csatlakozó szervezetek foglalkoztatását segítő együttműködést, a társadalmi szerepvállalást, összehangolta a munkaerőpiaci keresletet és kínálatot, megtalálta a megoldást a vállalkozások munkaerőigényeinek rugalmas kielégítésére, illetve támogatta a hátrányos helyzetű célcsoportokat a hosszú távra megélhetést biztosító munkák megtalálásában. A képzési és foglalkoztatást elősegítő tevékenységek több mint egymilliárd forintból valósultak meg, 651 személy bevonásával – ismertette az osztályvezető.

Ezt követően Szombati Ádám, a balassagyarmati Aztapasta étterem tulajdonosa és Puskás Zsolt, a rétsági Exasol Kft. ügyvezetője számolt be a fejlődésről és kiteljesedésről, kapacitás- és létszámfejlesztésről, amelyet a támogatások révén tudtak megvalósítani.

Végezetül Varga Béla, a Nógrád Megyei Önkormányzat nevében köszönetét fejezte ki a cégvezetőknek és a többéves folyamatban résztvevő munkatársaknak. Kiemelte, hogy Nógrád megye a gazdasági adatok alapján az elmúlt öt év legeredményesebb évét zárta 2021-ben. A nyugat-nógrádi térség a megye legerősebb gazdasági potenciájával bír, ami a cégek és a munkáltatók dinamikus növekedésének köszönhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában