Sztárkarácsony 2022

2022.12.26. 12:05

Al Ghaoui Hesna felnőttként sem tudja elképzelni szülei nélkül a karácsonyt

A salgótarjáni gyökerekkel rendelkező Al Ghaoui Hesna külpolitikai újságíró, szakértő, író, ám sokan leginkább arról az időszakáról ismerik, amikor tudósítóként dolgozott számos közel-keleti háborús konfliktusban. A ma már kétgyermekes édesanya az idei családi karácsonyáról osztott meg bensőséges részleteket a Nool-al.

Gulyás Edina

Al Ghaoui Hesnának sokat jelent a család

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Az Al Ghaoui testvérek munkájuk miatt a világ számos országában megfordulnak, azonban karácsonykor szinte mindig együtt ünnepelnek a nógrádi megyeszékhelyen. Nincs ez másként idén sem, a szentestét a szülői házban töltötték. 

– A húgom, Naima is hazautazott a családjával Kenyából, így december 24-én együtt lehettünk Salgótarjánban. Ez nagyon fontos a számunkra – közölte Hesna, aki azt is elárulta: – Eredetileg úgy terveztük, hogy december 23-án a férjem szüleivel ünnepelünk, azonban sajnos betegség miatt ezt el kellett halasztanunk. Ahogy az elmúlt években, idén is a gyerekekkel közösen díszítettük fel a fenyőfát a budapesti otthonunkban. Szerettünk volna otthon is ünnepi hangulatot teremteni, de mivel a karácsonyt a szüleimnél töltjük, ezért állítottuk fel egy-két héttel hamarabb a fát. 

Mint mondta, a Jézuska már Salgótarjánba vitte az ajándékokat, és ugyan a menü összeállítását az édesanyja Dr. Nagypál Mária irányította idén, a burgonyapürét Hesna készítette, csakúgy, mint minden évben. Az egykori háborús tudósító azt is elárulta, hogy a süteményeket is közösen, a gyermekek segítségével alkották meg ezen a karácsonyon. 

– Az asztalra minden évben kerül töltött káposzta és sült kacsacomb, ezen kívül a hal is megjelenik valamilyen formában. Annak megtisztítását már évek óta édesapám vállalja magára, így ő is kiveszi részét évről évre a menü elkészítéséből – fogalmazott Al Ghaoui Hesna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában