Nógrádi UFO-akták

2022.12.29. 16:20

A kazári UFO-kutató is elmondta véleményét a szlovák határnál videózott furcsa jelenségről

Furcsa és rejtélyes fényalak tűnt fel az égen Pozsonyeperjes felett, többen is levideózták.

B.L.

A Bors szemlézte, hogy a Paraméter több olvasója is levideózta a földönkívülinek sejthető objektumot, ami Pozsonyeperjesen tűnt fel. A felvételen látható, ahogy egy fényesebb, kör alakú valami cirkál a sötét égbolton.

Egy taxis beszámolója szerint éppen Mórockarcsáról szállított utast Albárra, amikor megjelent az égen a fényes, és körkörösen mozgó tárgy, ami aztán végig is kísérte őket az úton. Azóta sem derült ki, hogy mit is láttak pontosan a csallóköziek, de feltételezhető, hogy ugyanazt az objektumot láthatták. 
 

Megkérdeztünk egy kutatót

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a kazári származású Miskolci Lászlót, aki már többször is véleményezte a furcsa dolgokat.

- Sajnos a felvételek nem túl jó minőségűek. Sokan kritizálják a dolgot, hogy 2022-ben még mindig rossz minőségű felvételek vannak az UFO-k többségéről - többek között a szóban forgó esetről is -, miközben jóformán már mindenkinek csúcsmobilja van. Ez azonban nem jogos: a mobilok tökéletesek szelfizésre, közeli dolgok fotózására, de az éjszakai mód és távoli tárgyak jó felbontású felvételére nem alkalmas. Ráadásul az embereknél sincs állvány, hogy stabilizálni tudják a kamerát - kezdte az UFO-kutató.

- Az UFO-t több helyen is látták, egyesek szerint pedig körkörös mozgást végzett vagy egyenesen haladt. Néhány fotón látszik, hogy az égbolt nem teljesen tiszta, ugyanis vékony felhőréteg fedi.  Véleményem szerint a megfejtés: reflektor. A reflektor lámpák hatósugara igen nagy távolságokra is kiterjed, több kilométerről is látszanak, ráadásul a körkörös mozgás is jellemző rájuk. Attól függ, hogy hogyan állítják be őket. Szórakozóhelyeken is gyakran alkalmazzák őket, de nálunk is volt azonos észlelés, amikor 2021-ben a Nemzeti Múzeumot világítottak meg reflektorokkal Budapesten. A felvételeken nem látszik fizikai tárgy, csak egy fény, ami a felhőre vetül. A másik lehetőség, hogy a felhőzet felett egy repülőgép halad, aminek fényszórói látszanak. A fényt látták Dunaszerdahelynél, majd Vásárútnál is. Innen nem messze van Érsekújvár irányában egy repülőtér is, talán oda tartott a gép - értékelt Miskolci László.

- Sajnos nem hiszem, hogy egy földönkívüli űrhajó lett volna, de ettől függetlenül vannak olyan esetek, amiket nem lehet ilyen könnyen megmagyarázni - összegezte a szakértő.

Miskolci László korábbi cikkeit itt találjátok: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában