Viszonylag kevés koronavírusost regisztráltak Nógrádban az elmúlt két héten

Mindenszentek és Halottak napja miatt a legutóbbi adatközlésünk két hete, október 26-án történt, a két hét alatt összesen 12 051 új fertőzöttet igazoltak.

Nool

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint a beoltottak száma 6 419 567 fő, közülük 6 205 968 fő a második, 3 900 325 fő a harmadik, 375 185 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt egy hétben 4 556 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 92 beteg, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 153 564 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 48 111 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 082 525 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 22 928 főre csökkent. Jelenleg 985 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

Nógrád megyében az elmúlt két héten 158 embernél mutatták ki a járványt, a korábbi hetekben ez egyhetes adatnak felelt meg.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott

Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

Felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető. Az omikron variáns ellen kifejlesztett Pfizer-Biontech vakcinából 216 ezer  adag érkezett Magyarországra, melyből eddig 37 ezer adag került beadásra.

A kormány és az Operatív Törzs továbbra is folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges további intézkedéseket hoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában