Pályázat

2022.11.08. 13:38

Videóikkal arathatnak sikert a salgótarjáni diákok

Több videót is készítettek a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium tanulói egy pályázathoz kapcsolódóan. Az intézmény a közösségi oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy a diákjaik által készített kisfilmekre szavazni is lehet az egyik legnépszerűbb videómegosztó oldalán.

V. E.

A megadott elérhetőség a Liszt Ferenc Kamarazenekar csatornájára vezet, ahol a nem kevesebb, mint 85 alkotás tekinthető meg. Ezek között látható a salgótarjáni gimnázium tanulócsoportjainak öt kisfilmje is, amelyek a Falevelek, a Fuss az életedért!, az Illúzió, a Rémálom, valamint a Liluka címeket viselik.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar honlapjának tájékoztatása szerint a tavalyi rajzpályázat folytatásaként idén egy kétfordulós videópályázatot hirdetettek Lásd a zenét! címmel a 7-12. osztályosok számára.

A kiírás első etapjában a csapatoknak egy legalább 30, de legfeljebb 90 másodperces amatőr felvételt kellett készíteniük, amely valamilyen módon Jörg Widmann, 180 Beats per Minute című művéhez kötődik.

Az első fordulóból a szakmai zsűri döntése alapján 5 csapat jutott tovább. A pályázat második „felvonása” november 27-én, éjfélkor zárul, az eredményeket ünnepélyes keretek között egy meglepetés koncert kíséretében hirdetik majd ki december 10-én.

Ugyanakkor valamennyi beérkezett „kisfilmet” közzétették a Liszt Ferenc Kamarazenekar videómegosztó oldalán, ahol a tanulók által készített felvételek a szavazatokért versenghetnek. Az a pályázó, akinek az alkotása a legtöbb lájkot kapja november 27-ig, közönségdíjat vehet majd át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában