Természetjárás

2022.11.24. 18:50

Újra túrabakancsot húznak a mátranovákiak, felfedezik a falu környékét

Ismét közösségi gyalogtúrát szerveznek a községben november 26-án, szombaton.

G. E.

A kirándulók 11 órakor a Május 1. Művelődési Ház elől indulnak és a mátracserpusztai településrészre látogatnak el. A programot az önkormányzat támogatásával Maruzsné Répás Lilla, a művelődési ház munkatársa szervezi. 

Mint mondta: október végén tartottak első alkalommal túrát, amikor szintén egy helyi nevezetességet, a Fehérszéket keresték fel. Az eső ellenére akkor is sokan csatlakoztak a programhoz, ami rendkívül sikeres volt, jól érezték magukat az azon résztvevők. Közülük többen jelezték, hogy most is elmennek a túrára, de újabb csatlakozók is lesznek. A sétát követően helyi különlegességgel, meleg zsíros kenyérrel pótolhatják az elvesztett kalóriákat a kirándulók. A túrán bárki részt vehet, aki kedvet kap egy jó hangulatú délelőtthöz, de a 12 éven aluliak felnőtt felügyelettel vehetnek részt. 

Maruzsné Répás Lilla arról is beszámolt: a további tervek között szerepel, hogy hagyományt teremtve minden hónapban tartanak hasonló kirándulást, legközelebb december végén kelnek útra. Eleinte rövidebb távokat tesznek meg, Mátranovák környékét fedezik fel, de később akár hosszabb túrákra is elindulnak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában