Beruházás

2022.11.13. 10:25

Több mint 56 millió forintból korszerűsítettek két karancssági közintézményt

Több mint 56 millió forintos támogatást nyert el a település még korábban. Az önkormányzat közleménye szerint az összegből a községháza és az orvosi rendelő épületét korszerűsítették.

N. O.

Oláh Nándorné, Karancsság polgármestere

Forrás: Nool

Fotó: H. M.

Mint arról beszámoltak, egyik ingatlan sem felelt meg a jelenlegi követelményeknek, hiszen rossz volt a hőszigetelő képességük, energiaellátó rendszereik pedig elavultak. Így az épületek energiaigénye jelentős költséggel terhelte az önkormányzatot. 

A községháza esetében energiahatékonysági fejlesztések valósultak meg, így szigetelések, nyílászárócsere, valamint fűtés-korszerűsítés, de új kondenzációs kazánt is telepítettek, továbbá hálózatba visszatápláló napelemes rendszert is kapott az ingatlan. Ezenkívül megvalósították az akadálymentesítést. 

A támogatásból az orvosi rendelő külső hőszigetelése történt meg. Az épület belső felújítása, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtés korszerűsítése néhány évvel ezelőtt már megvalósult. Mint írták, a fejlesztés nemcsak az energiafelhasználás csökkentéséhez járul hozzá, hanem a káros anyagkibocsátást is mérsékli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában