Falufejlesztés

2022.11.30. 17:27

Tízmilliók érkeztek Szilaspogonyba: fitneszparkot alakítanak ki, utak is megújulnak a támogatásból

Több projektnek is a végére értek a közelmúltban a faluban, de már indulhatnak is az újabb fejlesztések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásain elnyert támogatásoknak köszönhetően.

V. E.

Bódi Józsefné, a község polgármestere elmondta: nem rég újították fel az óvoda kerítését, illetve egy ágaprítógéppel és egy sószórógéppel bővült az eszközparkjuk. Ez utóbbival kapcsolatban hozzátette, hogy az tartozékként a korábban nyert traktorhoz csatlakoztatható, így pedig könnyebben biztosítani tudják majd a tél folyamán az utak csúszásmentesítését.

– Nem rég több jó hírt is kaptunk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kapcsán. Az első volt, hogy az élhető települések alcímű kiíráson aktív rekreációs zöldterület-fejlesztésre nyertünk 25 millió forintos támogatást. Az összegből a nagy játszótér mellett egy szabadtéri fitneszparkot alakítunk ki, illetve emellett parkosítjuk is a füves területet. Olyan lombhullató fákat ültetünk majd, amelyek évek múltán elterülő lomkoronájukkal árnyékot biztosíthatnak a park látogatóinak, de emellett őshonos fajokból álló cserjesávokat is telepítünk – ismertette az egyik beruházás részleteit a polgármester.

A második projekt a belterületi közutak fejlesztésére irányul, amely pályázati kiírások eredményeit a napokban hirdették ki. Szilaspogonyban a Dankó út aszfalt burkolata újulhat meg teljes szélességében egy 140 méter hosszúságú szakaszon. 

Bódi Józsefné hozzátette: az út további részén folytatólagosan kátyúzással javítják majd ki a hibákat annak érdekében, hogy minél biztonságosabbá tudják tenni a közlekedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában