Irodalmi verseny

2022.11.29. 11:26

Szülőföld szeretetét foglalják irodalmi keretbe a romhányi iskolában

H. H.

Irodalmi pályázatot hirdetett nemrégiben a községben működő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. A „Szülőföldem” című kiírást a januárban esedékes három jeles alkalom, Petőfi Sándor és Madách Imre születésének, valamint a Himnusz megalkotásának kétszázadik évfordulója miatt fogalmazták meg a szervezők, és olyan, irodalmi vénával rendelkező általános iskolás tanulók jelentkezését várják, akik nyilvánosan szívesen próbára tennék prózai, vagy lírai tehetségüket. 

Mottóul egy Tamási Árontól származó idézetet vettek elő: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”, illetve azt szorgalmazzák, hogy a pályaművek tükrözzék, változhat a stílusunk, változhatnak az igényeink, a tárgyaink, az elképzeléseink, és lehet lakhelyünk az országhatáron kívül is, ám a hazánk mindig Magyarország marad.

A versenyt az intézmény négy kategóriában rendezi meg, első-másodikosok, harmadik-negyedikesek, ötödik-hatodikosok és hetedik-nyolcadikosok korosztályában. Az alkotásokat január 12-ig várják a [email protected] címre. Az első három helyezetteket jutalmazzák, és a legjobb írásokat szeretnék megjelentetni a médiában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában