Adomány

2022.11.29. 17:03

Szép számban csatlakoztak a lakosok a ruhagyűjtési akcióhoz Bátonyterenyén

Sikeres volt az a ruhagyűjtési akció, amit az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódóan hirdetett meg az Ady Endre Művelődési Központ és a Bátonyterenye Városi Szociális és Gyermekjóléti Központ november 19–25. között.

G. E.

A pazarlás nem divat volt a szlogenje az egy hétig tartó felhívásnak, hiszen a hulladékcsökkentési hét idén a körforgásos és fenntartható textíliák téma köré szerveződött. 

– Elsősorban már nem használt, de még jó állapotú ruhadarabokat, cipőket, sapkákat és sálakat vártunk, emellett a felajánlók leadhattak pokrócokat, függönyöket és törölközőket is – fogalmazott Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Elmondta, hogy régóta terveztek már egy ehhez hasonló akciót a szociális és gyermekjóléti központtal. Az elképzelés valóra váltásához végül a hulladékcsökkentési hét biztosított kitűnő lehetőséget.

– Nagyszerű volt ez az alkalom arra, hogy a tél beállta előtt lakossági gyűjtést szervezzünk, de persze nem csak a hideg időszakra való öltözetet lehetett leadni. Sikeres volt a felhívás, szép számmal érkezett felajánlás arra. A szociális központ munkatársai nemre és korra való tekintettel válogatták szét az egy hét során összegyűjtött textíliát. Azok között az első adventi hétvégén Kisterenyén a Flóra szobornál, Bátonyterenyén pedig a Petőfi Művelődési Háznál válogathattak a rászorulók – tájékoztatott Maruzs-Molnár Ágnes, hozzátéve: – A maradék ruhákat a központ dolgozói eljuttatják majd városban nehéz körülmények között élőknek. 

Mint mondta, a bátonyterenyei intézmény minden évben csatlakozik a hulladékcsökkentési héthez, ugyanis fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet környezetünk védelmére és az újrahasznosításra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában