Ünnepség

2022.11.10. 10:00

Szécsény törökök alóli felszabadulására emlékeznek

L. J.

A város 1683. november 10-én szabadult fel a törökök uralma alól. E jeles évfordulóra emlékeznek csütörtökön, 17 órakor a Ferences templom szentélyének falán elhelyezett Sobieski emléktáblánál. Ünnepi beszédet mond Joanna Urbańska, a budapesti Lengyel Intézet igazgatója, valamint dr. Limbacher Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Kubinyi Ferenc Múzeumának igazgatója. 

A koszorúzás után a szervezők a Forgách-Lipthay Kastélymúzeum dísztermében a város felszabadulásáért, a lengyel- magyar barátság, valamint Szent Márton ünnepének keretében rendeznek programot. Az eseményen köszöntőt mond dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke. Ezt követően Kodály Zoltán születésének 140., halálának 55. évfordulója alkalmából összeállított koncerttel kedveskedik a jelenlévőknek a Vissi d’Arte Művészeti Együttes, az Erkel Ferenc Vegyeskar Bel Canto Kamarakórusa, Chomát Dalibor, Szalay Demeter Mózes, Pásztor Nelli és Franka Beáta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában