Regionális Prima Díj

2022.11.27. 15:20

Rangos szakmai díjjal ismerték el Pindroch Csaba munkásságát

A VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete minap adta át az Év Vállalkozója és a Regionális Prima Díjakat a Szépművészeti Múzeumban. Utóbbit Pindroch Csaba magyar színház-, film- és táncművészet kategóriában vehette át.

P. K.

Pindroch Csaba nagyon hálás az elismerésért

Forrás: Facebook/VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete

A VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete Facebook-oldalán közölte: 2022-ben immár tizenötödik alkalommal kérték fel a meghatározó szakmai szervezeteket, közéleti személyiségeket, a kulturális és tudományos élet szereplőit a régióban, hogy jelöljék Regionális Prima Díjra az általuk kiemelkedőnek vélt tehetségeket. 

Mint írták: az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri hat kategóriában választotta ki a nyerteseket. Az idén díjazták Szentesi Évát (magyar irodalom), Palya Beát (magyar zeneművészet), Mizsér Attilát (magyar sport), Prof. Dr. Hacki Tamást (magyar tudomány), a Polgár Judit Alapítványt (magyar oktatás és köznevelés) és a salgótarjáni születésű Pindroch Csabát (magyar színház-, film- és táncművészet) is.

– A Prima Díjak küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A díjat Demján Sándor alapította 2003-ban és azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege – írták a közleményben. 

Pindroch Csaba a díj átvétele után készített VOSZ-interjúban elmondta: már gyermekként szeretett az osztály bohócaként a középpontba kerülni, élvezte, ha másokat sikerült megnevettetnie. 

Hozzátette: később a versekkel kötött jó barátságot, de a szórakoztató attitűd mindig áthatotta az életét. Nem is a színészet vonzotta igazán, hanem az előadóművészet: s ennek okán a kereskedelmi pálya helyett végül a színművészeti mellett tette le voksát, ahová negyedszerre sikerült bekerülnie. A színészet már 1993 óta része Pindroch Csaba mindennapjainak: játszott a Budapesti Kamaraszínházban, a Vígszínházban és a Thália Színházban. Bár másfél éve szabadúszóként dolgozik, de utóbbi helyszínen a Leszállás Párizsban című darabban megtartotta főszerepét. Emellett a Segítség, megnősültem egyszemélyes előadásával járja az országot, de a Magyarország szeretlek és a Családi kör műsorvezetőjeként is feltűnik a képernyőkön.

Pindroch Csaba közösségi oldalán is megosztotta rajongóival az örömhírt, hogy egy rangos szakmai elismerésben részesült, amiért nagyon hálás. A kategóriát tekintve – színház-, film- és táncművészet – a maga jó ízű humorával meg is jegyezte: – Természetesen a tánctudásom lett végre elismerve! 

A salgótarjáni színművész egy másik posztjában azt is leírta: a díj átvétele mellett az volt számára a legnagyobb ajándék, hogy a 79. születésnapját ünneplő édesanyja is ott lehetett vele a gálán, akit utána fel is köszönthetett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában