Magyar Szentek Hete

2022.11.09. 19:23

Programok sokaságával ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a pásztói óvoda

Idén is megrendezik a már hagyományos Magyar Szentek Hetét a pásztói római katolikus iskolában és óvodában. Ezúttal azonban különleges lesz a programsorozat, hiszen az óvoda fennállásának tizedik évfordulóját is ünneplik.

Nagy Orsolya

A gyerekek már várják a pénteki felvonulást

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A rendezvény no­vember 11-én, pénteken, 16 óra 30 perckor lámpás felvonulással kezdődik, majd 18 órától Rajeczky Benjamin-emlékmisét tartanak a templomban. November 13-án, vasárnap, 11 órakor hálaadó misét celebrálnak az intézményért a magyar szentek ünnepnapján. Másnap kiállítást rendeznek a lámpáskészítő versenyre beérkezett alkotásokból. 

November 15-én, kedden, 10 órakor megáldják az óvoda új épületszárnyát, és megünneplik az intézmény születésnapját. Szerdán 9 órakor a Ravasz róka kalandjai című műsort tekinthetik meg a gyerekek a Boróka Bábszínház előadásában. Ezt követően 16 óra 30 perckor dr. Csáki Tibor atya Jézus pedagógiája elnevezésű előadását tekinthetik meg a szülők. 

Az utolsó napon, november 17-én, csütörtökön Szent Márton tematikus foglalkozást tartanak a Szalai Vízimalomban, délután 16 órától pedig Ép testben ép lélek címmel rendeznek játékos kalandpályát nagycsoportos óvodásoknak az iskola tornatermében. 

A számos program mellett több pályázatot és versenyt is hirdet az intézmény az iskolások számára:

Egyebek mellett lesz angol és német felolvasó- és szö­veg­értési verseny, magyar szép­ki­ej­tési verseny alsó és felső tagozatosak számára, de irodalmi pályázatot is hirdettek. Utóbbi során verseket és esszéket várnak a jelentkezőktől. Szépíró- és matematikaversenyen is részt vehetnek a gyerekek, de természetismeretből is megmérettethetik magukat a diákok. Ezen túlmenően pedig rajzpályázatot is hirdetnek. Idén a felhívások mindegyike Az élet szép, csodáld meg! téma köré épül. Az ebből fakadó mondanivalót pedig a mindennapok során igyekeznek alkalmazni és átadni a gyermekeknek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában