Ötven új beteget regisztráltak egy hét alatt Nógrádban

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint az elmúlt héten 50 újabb nógrádi beteget regisztráltak, ezzel 46 ezer 56-ra emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szűkebb hazánkban.

G.K.

Ez idő alatt országosan újabb 4 ezer 431 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, és elhunyt 73, többségében idős, krónikus beteg. A 749 kórházi ápolásra szoruló beteg közül 10-en voltak lélegeztetőgépen az országban. Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Továbbra is az oltásra buzdítanak a szakemberek

Hazánkban eddig már több mint 3 millió 901 ezer embernek adták be a harmadik vakcinát is, az ingyenes védőoltást pedig továbbra is mindenkinek biztosítja a kormány. A vírus az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik a szakemberek. A megerősítő oltás beadatása mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző vakcinát. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon is, ahová péntekenként időpontfoglalással, illetve anélkül is lehet menni.

Már felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető. A kormány és az Operatív Törzs továbbra is folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges további intézkedéseket hoz.

Sok helyen csökken, Salgótarjánban stagnál a mutató

A szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban ismét csökkenést mutat a koronavirus.gov.hu szerint. A vizsgált városok többségénél stagnálás tapasztalható, csökkenés a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep mintájában, valamint Kecskeméten és Zalaegerszegen volt mérhető. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja hazánkban minden mintavételi helyen az emelkedett kategóriába esik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában