Jegyzet

2022.11.26. 10:10

Jézuskának írt

A család összes tagjának kért valamilyen meglepetést – Gulyás Edina jegyzete

Gulyás Edina

A legtöbb nagyváros főterén már áll a fenyő. A hírekből kiderült, hogy éppen a szomszédos megyéből érkezett meg a fővárosba az ország fája, amit egy kedves, idős házaspár ajánlott fel. Salgótarjánban járva tapasztaltam, hogy a napokban a nógrádi megyeszékhelyen is elfoglalta szokásos helyét a fenyő, a „Józsi” előtti téren. Sőt, már a díszek is felkerültek, ahogy a város főutcájára is.

A naptárt lapozgatva nyilallt belém a felismerés, hogy az előttünk álló hétvégén bizony már fellobban az adventi koszorún az első gyertya lángja. Nem is kerülhetné el a figyelmemet, hogy rohamtempóban közelít a karácsony, hiszen az üzletek már jó ideje árulják az ünnepi dekorációkat. Szaloncukrot már hetek óta vásárolhatunk, ahogy csokimikulást és adventi naptárt is.

Ha mindez nem lenne elég, hogy tudatosuljon bennem: ideje beszerezni a fa alá szánt ajándékokat, a gyerekeim szinte naponta eszembe juttatják azt. A kislányom már a sokadik levelet fogalmazza a Jézuskának. A kívánságlistán mindig az aktuális reklámban szereplő játék kap helyet. De igazán jószívű a gyerek, mert a család minden tagjának kér valamit. Nekem például valami hasznos háztartási eszközt…

Gondolatban már én is megfogalmaztam, hogy mit szeretnék látni szenteste a karácsonyfa alatt. Igazából aminek én örülnék, azt nem is lehet becsomagolni. Időt kérek, amit arra fordíthatok és azokkal tölthetek, akik a leginkább fontosak számomra...

 

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában