Verseny

2022.11.28. 10:49

Hungarikumok-vetélkedőre jelentkezhetnek a nógrádi diákok

A Kárpát-medencei Hungarikum-vetélkedőre egy 25 kérdésből álló feladatlap megoldásával jelentkezhetnek az általános és középiskolás csapatok Nógrád megyéből is.

E-L. Zs.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával újra meghirdeti vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése és a nemzeti értékeink megismertetése érdekében. A játékos vetélkedőre most a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek – olvasható a felhívás a népfőiskola honlapján.

Egy csapat három diákból és egy felkészítő tanárból áll. Egy iskolából több csapat is jelentkezhet, de a tanárok és a diákok csak egy csapatban versenyezhetnek. A hetedik, a nyolcadik, a kilencedik és a tizedik osztályos csapatok külön versenyben mérik össze tudásukat.

December 16-ig tart a jelentkezés. A feladatlapot visszaküldők újabb feladatot kapnak. Ennek kitöltésével lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.
A vetélkedő feladatai a Kárpát-medencei hungarikum mozgalom során, az egyes települési, megyei, külhoni értéktárakba választott értékek ismeretére irányulnak. Valamennyi kategóriában a díjnyertes csapatok értékes könyv és tárgyjutalomban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában