Udvariatlanság

2022.11.12. 14:18

Hangos mobiltelefonok, kínos helyzetek – te mindig lehalkítod?

Sokan megfeledkeznek arról, hogy egy-egy nyilvános eseményen levegyék mobiltelefonjaikról a hangjelzést. Sok esetben azonban kifejezetten kínos szituációkat eredményezhet az ilyen jellegű udvariatlanság – Lászlók Judit kolléganőnk véleménycikke a témáról.

Lászlók Judit

Sokan felejtik el néma üzemmódba tenni telefonjaikat (borítóképünk illusztráció)

Forrás: Pixabay

Szeretek előadásokra, moziba járni, vagy éppen valamilyen kulturális programon részt venni. Azonban ezen alkalmakkor kínosan ügyelek rá, hogy a telefonomat mindig lehalkítsam. Engem ugyanis rendkívül zavar, amikor egy előadás közepén megcsörren valaki telefonja. Arról nem is beszélve, mennyire elvonja a figyelmet az adott programról, produkcióról. Sajnos azonban ez nem mindenkiről mondható el. 

A közelmúltban az egyik rendezvényen legalább öt alkalommal és öt különböző embernek csörrent meg a mobiltelefonja. A történet érdekessége volt, hogy az egyik telefoncsörgés éppen a szereplő előadóhoz tartozott, aki végül viccesen megjegyezte, hogy biztos volt benne, hogy lenémította a készülékét, de talán az előadás miatti izgalom miatt valószínűleg elfelejtette. 

Úgy vélem, hogy ezzel még nincs is baj, hiszen ez bármelyikünkkel előfordulhat. Azonban az, hogy egy eseményen ilyen sok ember nem halkítja le a telefonját, inkább udvariatlanságra utal. Ettől viszont már csak az bosszant jobban, amikor egy előadás közben valaki a telefonját nézegeti vagy nyomkodja. 

A minap egy másik eseményen igazi tiszteletlenségnek éreztem, hogy az első sorban ülő illető elég hosszasan és feltűnően bámulta, majd nyomdosta a mobiltelefonja gombjait. Értem én, hogy néha akadnak olyan sürgős pillanatok, amikor muszáj megírni azt az üzenetet. De talán az előadó is megérdemelné, hogy ezt csendben és a lehető legkevésbé látható módon tegyék meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában