Rejtély

2022.11.29. 11:33

Gyilkosság híre terjedt Diósjenőn – az alpolgármester elárulta, mi történt a házban

A napokban az a szóbeszéd kezdett terjedni Diósjenőn a lakosok körében, hogy gyilkosság történhetett a településen. Glöckl Ferenc alpolgármester elárulta, miért riasztottak mentőt és rendőröket is az egyik családi házhoz.

L. J.

Forrás: Shutterstock

Glöckl Ferenc, a település alpolgármestere közösségi oldalán egy közleményben cáfolta, hogy gyilkosság történt a napokban a községben. 

– Többen kerestek meg azzal a kérdéssel, hogy milyen gyilkosság történt Diósjenőn vasárnap, ugyanis a mentőket és a rendőröket riasztottak az egyik ingatlanhoz a tóparti üdülőterületen – írta az alpolgármester. 

Hozzátette: megnyugtat mindenkit, nem történt sem gyilkosság, sem másféle bűncselekmény. – A rendőrségtől azért kapott hívást az önkormányzat, mert egy egyedül élő idős hölgyet a földön találtak meg. Egy napja feküdhetett tehetetlenül, amikor felfigyelt az egyik szomszéd a hosszú ideje nyitott ajtóra. A hölgy életben volt, amikor megtalálták, bár nagyon kihűlt a hidegben, így azonnal kórházba kellett szállítani –ismertette a részleteket az alpolgármester.

Glöckl Ferenc kiemelte, hogy a rendőrség azért volt jelen, mert hasonló esetekben hatóságilag át kell adni az ingatlan kulcsait és az értékeket a legközelebbi hozzátartozónak vagy az önkormányzat jegyzőjének. Az érintett rokonait sikerült elérnie a hatóságnak. 

– A tanulság az esetből, hogy figyeljünk egymásra, főleg az egyedül élő idősekre. Ilyen helyzetekben fokozottan számít az emberséges hozzáállás, ezért felajánlottuk az önkormányzat segítségét a családnak, illetve a hátramaradt két kutya ellátásához is hozzájárulunk – osztotta meg bejegyzésében Glöckl Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában