Koncert

2022.11.30. 19:12

Fellép Füleken a magyar-japán zeneművész házaspár

Záróeseményéhez érkezik a Füleki Városi Művelődési Központ Zenés évszakok című rendezvénysorozata - írja portálunknak eljuttatott közleményében a város önkormányzata.

Nool

Cseh Tamás és felesége, Cseh Ishiguri Hiromi Füleken ad koncertet pénteken

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Az idei évfolyam utolsó hangversenye december 2-án, pénteken 17 órakor kezdődik az intézmény bábtermében. Két vendége az elismert brácsaművész, Cseh Tamás és felesége, Cseh Ishiguri Hiromi zongoraművész lesz.

Dr. Cseh Tamás Szlovákia klasszikus zenei életének egyik meghatározó egyénisége. Feleségével, Cseh Ishiguri Hiromi zongoraművésszel együtt számos hangversenyt adtak, több sikeres japán turnét tudhatnak maguk mögött. Cseh Ishiguri Hiromi japán iskolái elvégzése után a Pozsonyi Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait. Férjével, Cseh Tamással kamaraduóként rendszeresen fellépnek világszerte. Svájcban a világhírű hegedűművésszel, Patrícia Kopacsinszkajával szerepeltek a Holland Televízió „Made in Europa” című dokumentumfilm-sorozatában is.

A közlemény szerint jövőre a Zenés évszakok című sorozat könnyedebb köntösbe bújik, olyan műfajokban mutatkoznak majd be az előadók, mint a dzsessz, a swing és a világzene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában