Rókák

2022.11.29. 17:49

Élvefogó csapdákat helyezett ki a rókák ellen a gyarmati önkormányzat

Balassagyarmat önkormányzata élvefogó csapdákat helyez ki a város belterületén. Portálunk már korábban beszámolt arról, hogy Balssagyarmat lakói a belvárosban gyakran találkoznak utcákon mászkáló rókákkal.

Ember-Lukács Zsófia

A lakosság még nem szokta meg, hogy az utcán is találkozhat rókával, pedig a változó életkörülményeik miatt egyre inkább számítani lehet rájuk. Több bejelentés is érkezett a város jegyzőjéhez, hogy a belvárosi utcákon kisebb, nagyobb méretű rókát láttak

Balassagyarmat önkormányzata a közösségi oldalán tett közzé egy hirdetményt, miszerint élvefogó csapdákat helyeznek ki az állat észlelésének környékén. Megkérik a lakosságot, hogy ne nyúljanak a csapdához és a házi kis kedvenceiket az Arany János és Jókai Mór utca környékén csak felügyelettel engedjék közterületre a róka sikeres elfogása érdekében.

Arról nincs tudomásuk, hogy a rókák az ijedelmen kívül más problémát is okoztak volna. Komolyabb károkat inkább vidéken jelentenek a baromfiudvarok környékén. Az élve befogás hatékony módja a probléma kezelésének, azután elszállítják őket természetes élőhelyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában