Ünnepeltek

2022.11.15. 17:22

Díjakkal is elismerték a Nógrád megyei szociális szférában dolgozók munkáját

A szociális munka világnapja alkalmából ünnepséget tartottak kedd délelőtt a salgótarjáni Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Nógrád Megyei Kirendeltségén. A szociális szférában dolgozók áldozatos munkáját díjakkal ismerték el.

Fodor Orsolya

Fülöpné Gálik Erika, az SZGYF Nógrád Megyei Kirendeltségének igazgatója elmondta, a szociális munka világnapja azokra hívja fel a figyelmet, akik az elesettekért dolgoznak.

– Köszönöm mindazoknak a munkáját a megyénkben, akik nemcsak a jóságukról és szeretetükről tesznek tanúbizonyságot napról napra, hanem arról is, hogy hivatásszerűen segítenek a náluk nehezebb helyzetben lévőknek – fogalmazott az igazgató. Hozzátette: egy intézmény akkor tud a legjobban működni, ha a szakmailag felkészült, elhivatott emberek összefogva egy irányba haladnak. Emellett érzik a szociális területen végzett feladataik fontosságát is.

Fülöpné Gálik Erika arra is kitért, hogy legfőbb erőforrásuk – a nehéz helyzet ellenére – az intézményeik összetartása. A munkatársak nem csupán együtt dolgoznak, hanem oda is figyelnek egymásra.

– Nehéz elmondani a társadalom többségének, hogy mivel jár a szociális szférában dolgozók munkája és mekkora terhelést jelent számukra fizikailag, illetve lelkileg is a feladataik elvégzése. Ennek ellenére az ágazat munkatársai csendben és hatékonyan tevékenykednek, kevés anyagi és társadalmi megbecsülés mellett, s ezért még inkább fontos, hogy elismerjük az elhivatottságukat – hangsúlyozta Fülöpné Gálik Erika.

Kiemelte: az évek során a visszatérő ünnepeink rendszerességet, keretet adnak az életünknek, feltöltenek az átélt élmények. A szociális szakemberek ünnepén igyekeznek felülemelkedni az ágazat mindennapjait befolyásoló nehézségeken, és a nagy elődök szellemi öröksége fényében mondanak köszönetet a hivatás képviselőinek az áldozatos munkájukért.

Az eseményen főigazgatói dicséretben részesült: 

Szomorné Beck Krisztina, az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet intézményvezető főnővére,

Varga Brigitta, a Nógrád Megyei Ezüstfenyő Idősek Otthonának részlegvezetője,

Hornos Sándorné, a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézmény, Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon szociális gondozója és ápolója.

Ponyi Béla Díjat kapott Kovácspál Piroska, a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ Százszorszép Gyermekotthonának gyermekfelügyelője. 

Néhány évvel ezelőtt a főigazgatóság vezetősége úgy döntött, hogy minden megyében vannak olyan szervezetek, akik segítik az intézményeink munkáját, ezért az ő tevékenységüket is el szeretnénk ismerni. Idén a dicséretet nemzeti kegyhelyünknek ítélték, amit Orosz Lóránt helyi ferences szerzetes vett át az ünnepségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában