Adomány

2022.11.30. 06:50

Cipősdobozokba rejtik a rászoruló nógrádi gyermekek karácsonyi ajándékait

Idén is elindult a Cipősdoboz Akció, amelyhez szűkebb hazánkból is sokan csatlakoztak, hogy szebbé tegyék a nélkülöző gyermekek karácsonyát.

Nagy Orsolya

Varga Róbertné Anikó, a rétsági Baptista Szeretetszolgálat önkéntes csapatának egyik tagja portálunk megkeresésére elmondta: a tapasztalat azt mutatja, hogy Nógrád megyében sok a nélkülöző gyermek, éppen ezért most lehetőség van az ő ünnepüket is szebbé tenni.

– A napokban indult el a kezdeményezés, amely december 18-ig tart, de rugalmasak vagyunk, ha valaki késik az adománnyal, azt is elfogadjuk. A szeretetszolgálat adományraktárában már 30 csomagot összeállítottunk, amelyekben ruhák és játékok vannak, már csak az édességeket várjuk. A gyerekek egyébként utóbbiaknak örülnek a legjobban. Sok családban babákat is nevelnek, így a részükre is várunk adományokat, de a többségében óvodásoknak és iskolásoknak jótékonykodunk – közölte Varga Róbertné Anikó.

Hozzátette: az emberek szívesen segítenek a nehézsorsú gyermekeken, de cégek, intézmények és önkormányzatok is felkeresték már a szeretetszolgálatot.

Varga Róbertné Anikó hangsúlyozta, mennyire fontos a Cipősdoboz Akció, hiszen főleg a mostani energiaválság miatt sokan kerültek nehéz helyzetbe. Vannak olyan gyermekek, akik nem is kapnak más karácsonyi ajándékot, csupán a dobozt.

Mint mondta, a csomagokat folyamatosan átnézik, hogy ne legyen benne olyan, ami nem oda való. Az adományozókat is arra kérik, hogy csak olyan tárgyakat tegyenek a dobozba, amelyet bárki szívesen elhasznál és jókedvre deríti a családokat.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal is gyűjti az adományokat

A Nógrád Megyei Kormányhivatal idén immár 12. alkalommal csatlakozik a jótékonysági felhíváshoz, amely során játékokat, ruhaneműket és tartós élelmiszereket gyűjtenek. A dobozok mindegyikére kerül egy címke, amelyen rajta van, hogy milyen nemű és korú gyermek részére szól az ajándék. A kormányhivatal által összegyűjtött adományt az Egészségügyi-Szociális Központ segítségével juttatják el a rászoruló családokhoz.

A településeken is készítik a cipősdobozokat

Vizsláson is gyűjtenek a nélkülözők számára az ünnepek közeledtével. Sándor József, a település polgármestere elárulta, hogy tavaly is indult ilyen kezdeményezés és nagy sikere volt, hiszen több tucatnyi ajándékdoboz készült el a helyi lakosok felajánlásából a különböző korosztályok számára.

– Idén tovább folytatjuk az akciót, amely során a faluközpontban található betlehemi jászolnál helyezzük el majd az ajándékokat. Innen bármelyik rászoruló elveheti majd egy dobozt, amelyben egyebek mellett játékok, ruhák, édességek és még felnőtteknek is volt tartós élelmiszer – fogalmazott a polgármester.

Mátranovákon a Fekete István Általános Iskola tagjai és tanárai is igyekeznek segíteni a nélkülözőknek. Mint arról korábban beszámoltunk, ők a MosolyManó elnevezésű kezdeményezéshez csatlakoztak, amely által játékokat gyűjtenek a nehézsorsú gyermekeknek, hogy szebb legyen a karácsonyuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában